Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

buurtwerk 't Lampeke - deelwerking De Wurpskes

( Aantal bevestigde stemmen: 320)

Wat doet de organisatie?

Buurtwerk ’t Lampeke vind je in de Ridderbuurt in Leuven. De werking wil kansarmoede opmerken en doorbreken en ondersteunt mensen door samen met hen problemen aan te pakken en op weg te gaan. Mensen kunnen bij ons terecht vanaf de geboorte tot aan het einde van hun dagen. De aanvraag wordt ingediend voor dagopvang De Wurpskes. Hier kunnen tien baby’s en peuters tussen 6 weken en 3 jaar die binnen een kansarm gezin opgroeien terecht voor een kwalitatief goede en aangepaste dagopvang. Er is zeer veel aandacht voor de ontwikkelingskansen van elk kind. Wij kiezen ervoor om 2 begeleiders in te zetten voor 10 kinderen waar de overheid er maar 1 voorziet voor 9 kinderen. Door deze intensieve aanpak en begeleiding kunnen kinderen in onze opvang tot rust komen en is er veel oog voor ontwikkeling en hechting. Ouders worden ook intensief mee begeleid en mee mee betrokken in onze begeleiding voor hun kinderen.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Ik ben de coördinator van dagopvang de Wurpskes maar ik ga binnenkort ergens anders werken omdat het leidinggevende stuk minder mijn ding is. Hoewel ik binnenkort niet meer werk bij de organisatie, draag ik de werking een zeer warm hart toe en heb ik een diep respect voor wat hier dagelijks gebeurt met de kinderen en de gezinnen. Ik weet ook hoe goed een financiële extra van pas zou komen voor de dagopvang.

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

Wij trekken er bij mooi weer graag op uit met de kinderen. Echter, onze grote kinderwagen (plaats voor 8 kinderen) is echt oud aan het worden en de eerste gebreken vertonen zich. We zouden graag een nieuwe kopen maar dit kost ongeveer €2000. Als we hiervoor geen budget hebben, zouden we de oude versie graag voorzien van 4 nieuwe wielen, een regenkap en nieuwe veiligheidsriemen. Dit alles kost €600 Met de resterende €400 zouden we graag plastieken matten willen kopen om buiten op ons terras te leggen. Op deze manier kunnen we buiten ook een baby hoekje maken. Een plek waar de baby's buiten ook kunnen spelen.

buurtwerk 't Lampeke - deelwerking De Wurpskes image