Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

Thuislozenboerderij Kodiel vzw

( Aantal bevestigde stemmen: 369)

Wat doet de organisatie?

Kodiel is een zorgboerderij voor kwetsbare mensen. Drie dagen per week komen mensen met een psychische kwetsbaarheid naar de boerderij, één dag per week is voorbehouden voor thuislozen. Er is een ruim aanbod, waar iedereen op zoek kan gaan naar wat hem of haar het meeste ligt. Voormiddag gaan we naar de kleinveeboerderij: de kippen, eenden, konijnen, varkens, cavia's, etc worden verzorgd. Namiddag wandelen we met de ezels of minipaardjes, maken we een huifkartochtje met het grote paard of doen we oefeningen met onze geiten in het agilitypark. Ook is er de mogelijkheid om te werken in het fietsatelier (en daarna kunnen we gaan fietsen), wie wil kan meehelpen soep maken of een gezelschapspel spelen. De nadruk ligt niet op presteren, wel op samen een leuke dag beleven. Kodiel is een 'open huis' waar ook mensen uit de buurt graag komen.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Kodiel is opgericht in 2001. Vanaf dag 1 was ik betrokken als vrijwilligster. In 2013 werd ik deeltijds begeleidster. Sinds 2 jaar ben ik projectverantwoordelijke

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

Vroeger hadden we een grote geitenbok die een klein bolderkarretje trok. De geit deed dit heel graag, de deelnemers waren fier om het dier te begeleiden, en de oudere boeren uit de streek keken met nostalgie naar ons. Helaas is de oude geitenbok gestorven, het karretje in zeer slechte staat en het bokkengareeltje niet meer bruikbaar. We zouden deze activiteit graag 'nieuw leven inblazen'. Daarom zijn we inmiddels op zoek naar een grote geit. Het bolderkarretje zal door de deelnemers zelf gerestaureerd worden. Hiervoor zoeken we een budget voor de vervanging van de banden en voor de aankoop voor verf voor het karretje te restaureren. Daarnaast zouden we terug een bokkengareeltje op maat laten maken.