Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

MetX vzw

( Aantal bevestigde stemmen: 78)

Wat doet de organisatie?

MetX is een productiehuis van en voor muziekmakers. Samen met artiesten van diverse horizonten, creëren we originele repertoires en ensembles. Enerzijds via het producen en promoten van groepen als Mâäk, BRUiTAL, Remork & Karkaba of Fanfakids. Anderzijds door de repertoires en opgedane kennis van onze muziekmakers zoveel mogelijk open te stellen en door te geven. Fanfakids is de kinder- en jongerengroep van MetX. In verschillende scholen in Brussel geven we ateliers percussie. Vanuit al die ateliers recruteren we dan kinderen die regelmatig mee willen gaan optreden in de Brusselse wijken, maar ook verder in of zelfs buiten België. De meeste kinderen komen uit maatschappelijk kwetsbare wijken en hebben niet altijd de mogelijkheid om te betalen voor de workshops, stages of andere projecten. Daarom werken we zo laagdrempelig mogelijk. We geven ook ateliers breakdance, van waaruit we dan ook weer kinderen recruteren om mee te gaan breakdancen op de ritmes van de Fanfakids.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Ik begeleid de kinderen en jongeren van de Fanfakids al jaren, en zorg mee voor de coordinatie van alle ateliers, projecten, stages,...samen met andere collega's en vrijwilligers.

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

We proberen jaarlijks één of meedere stages buiten Brussel te organiseren, met zoveel mogelijk kinderen die zin hebben. We gaan er een week of weekend repeteren, maar ook ontspannen met bosspelen, crea, sport etc...Voor de accomodatie, voeding, vervoer, materiaal, vrijwilligers, artiesten, .... zoeken we steeds extra middelen. We willen dat elk kind dat graag wil meegaan ook kan meegaan, zonder enige financiële drempel.

MetX vzw image