Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

De Triangel vzw

( Aantal bevestigde stemmen: 579)

Wat doet de organisatie?

De Triangel ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Het gaat meestal om mensen met vrij zware en complexe zorgvragen (meervoudige beperkingen).

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Ik ben medewerker in deze organisatie en maak dus elke dag mee hoe goed er wordt gezorgd voor de mensen die op de Triangel een beroep doen. Warm, menselijk, met een groot hart en veel liefde. En dat terwijl de werkomstandigheden niet altijd optimaal zijn en er ook geen budgetten zijn zoals in de privésector. Toch blijven de zorgmedewerkers gemotiveerd en blijven ze dag in dag uit het beste van zichzelf geven. Hoe mooi zou het zijn dat we hen dankzij de tussenkomst van Torfs extra therapeutisch werkmateriaal kunnen ter beschikking stellen, waarmee ze het dagelijks leven van de bewoners nog mooier kunnen maken.

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

Het bedrag zou dienen voor de aankoop van een Hydrokar. Dat is een mobiel systeem om ook in een vochtige omgeving (badkamer) veilig te kunnen snoezelen. Snoezelen is het geheel van activiteiten waarbij de zintuigen worden aangesproken (bubbels, projectie, aroma, ..) zodat het badmoment een echte beleving kan worden voor mensen die verder tot weinig communicatie of interactie in staat zijn. Alle functionaliteit is in een watervaste kar gebouwd en beschikbaar op 12 volt. De ergonomische kar staat op stevige (zwenk)wielen en is overal te gebruiken, dus ook buiten de badkamer. De hydrokar is voorzien van diverse elementen die zintuigen kunnen prikkelen: muziek, beeld en geur. De kar is uitgerust met een computer die 9 thema’s en een map met muziek bevat, variërend van een zee-thema tot een vlindertuin. In de Triangel zouden 35 leefgroepen er gebruik kunnen van maken (dwz. ongeveer 200 personen!).

De Triangel vzw image