Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

Rainbow4Kids

( Aantal bevestigde stemmen: 899)

Wat doet de organisatie?

VZW Rainbow4Kids is een Belgisch project dat een lagere school in Ukunda (Kenia) financieel, logistiek en pedagogisch ondersteund. De projectleidster, Katrien Vermeersch, verblijft er gedurende een groot deel van het jaar. Informatie over ons project kunnen jullie vinden via www. rainbow4kids.be

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Sedert een 12tal jaar volg ik Rainbow4Kids. Eerst als sponsor van een leerling van de school. Maar na een bezoek aan het project ter plaatse, nu 10 jaar geleden, werd de betrokkenheid steeds groter. In totaal was ik reeds een achttal keer in Kenia om gedurende mijn vakantie allerlei werkjes op de school uit te voeren. Hier in België zet ik mij vooral in om de public relations van de vzw te verzorgen, wat als gevolg had dat ik nu insta voor de website en de Facebook pagina. Vanaf einde 2020 maak ik met veel plezier deel uit van het kernteam van Rainbow4Kids.

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

Er moeten dringend herstellingswerken gebeuren aan het dak van de school. Het houten gebinte is rot en het regent binnen in de klassen. Daarom zijn wij momenteel op zoek naar financiële middelen om deze dringende herstellingen, liefst voor het regenseizoen, te kunnen uitvoeren. De totale kost van deze herstellingen bedraagt zo’n € 9.000 Afgelopen jaren waren er heel wat minder inkomsten omdat door corona heel wat activiteiten ter ondersteuning van het project niet konden doorgaan. Door vernieuwing van het Keniaanse schoolsysteem waren we ook genoodzaakt nieuwe leerboeken aan te kopen waardoor een flink budget van onze reserve verdween. Alle financiële hulpmiddelen zijn bijgevolg meer dan welkom.

Rainbow4Kids image