Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

vzw Zusenco

( Aantal bevestigde stemmen: 579)

Wat doet de organisatie?

vzw Zusenco organiseert elk jaar een event ten voordele van Kom Op Tegen Kanker in samenwerking met de gemeente Mol. Dit jaar werd de 3de editie afgerond en kijken we reeds uit naar de 4de editie op 8 oktober 2022. De specifieke naam van het event is 'Sofie Walk & Run' waarbij op de dag zelf inschrijvingen gedaan kunnen worden voor een wandeling of een loop, als ook online soep en wafels kunnen besteld worden. Er is ook een hapje en drankje voorzien.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

In 2011 voelde mijn jongste zus Sofie een bolletje in haar borst, het begin van een zware strijd tegen deze kwaadaardige tumor. Ze was nog maar 38 jaar en moeder van 2 jonge kinderen. Ze heeft gestreden met alle kracht die ze had, zeer goed bijgestaan door de proffen van UZ Leuven, familie en vrienden. En er kwam goed nieuws, de kanker was weg. Een tijdje kon Sofie weer haar gewone leven hervatten. Helaas bleef het geluk niet duren, de kanker was terug. Er werden uitzaaiingen in de lymfeklieren en bijnier vastgesteld. Behandelingen werden terug opgestart en het gevecht werd terug aangegaan. Helaas was de kanker dit keer niet te verslaan. Na een tijdje werd een tumor vastgesteld in de hersenen met uitzaaiingen op de oogzenuwen waarbij op 18 oktober 2018 Sofie de strijd verloren heeft. Sofie Walk & Run is in het leven geroepen door de naaste familieleden van Sofie.

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

De centen zouden aangewend worden om het event nog meer te promoten en onkosten ivm ingredienten voor de zelf gemaakte soep, wafels, hamburgers/hotdogs en brouwer te behartigen. Uiteraard zal het bedrag ook mee opgenomen worden in het fonds van Kom Op Tegen Kanker van de gemeente Mol! Op de dag zelf kunnen we een Torfs spandoek ophangen om ook uw sponsoring duidelijk te maken.

vzw Zusenco image