Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

Koninklijke Harmonie St. Cecilia Beringen vzw

( Aantal bevestigde stemmen: 666)

Wat doet de organisatie?

Wij zijn een groep muzikanten, jong en oud, die graag muziek spelen. We repeteren op woensdagavond in Beringen centrum St Lutgart site van 20u tot 22u.Het harmonieorkest brengt mensen tot elkaar. Samen maken wij plezier en zorgen voor leuke evenementen en concerten zoals een voorstelling ten voordele van het kinderkankerfonds, een voorstelling voor 30 jaar mijn sluiting herdenking in de Mijn-Kathedraal in Beringen-Mijn, In woonzorgcentrum Ocura in Beringen-Mijn werd er een uniek concert gehouden ter ere van de mijnwerkers en één van de bewoners Cyriel Plees (94) was vroeger dirigent van de Beringse harmonie en mocht het dirigeerstokje nog eens hanteren. Het harmonieorkest St. Cecilia laat kansarme kinderen op een speelse manier kennismaken met muziek. Kinderen die muziekles willen volgen mogen de gewenste instument van de Harmonie gratis lenen. Muziek leuk en laagdrempelig houden is één van onze hoofddoelen. Vooral brengt St. Cecilia Harmonieorkest Beringen mensen samen!

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Ergens deel van uit maken, jezelf kunnen zijn, jezelf ontwikkelen en ontdekken, jezelf ontspannen zijn noden van iedereen en is een belangrijk onderdeel van volwaardige maatschappelijke participatie. Ik speel zelf klarinet. Ik zet me in voor de organisatie van een bepaald concert of evenement. De werkgroep komt elke maand samen en van de vergaderingen wordt een verslag opgesteld en gedeeld met het bestuur.De werkgroep beslist samen met de dirigent over de concertplanning en het muziekrepertoire.

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

Om extra opleidingsvoordelen te kunnen geven bij het aanwerven en opvolgen van jonge muziekanten om het verder bestaan van de harmonie te verzekeren. Het zijn bizarre tijden. Corona legt het verenigingsleven van harmonie Sint Cecilia Beringen lam en de harmoniekas raakt aanzienlijk leeg. Eetdagen werden immers gecancelled, concerten uitgesteld of afgelast. Het Harmonieorkest Sint Cecilia geeft concerten aan de kansarme buurten n.a.v. verzet tegen armoede. Binnenkort organiseert het harmonieorkest een instrumentenmarkt waarbij de kinderen alle instrumenten kan zien, horen en proberen. Aankoop van de nieuwe partituren en vb. speciale partituren schrijven door dirigent of iemand anders voor aanvullende instrumenten zoals piano, viool kosten tijd en geld . Hoge onderhouds- en herstelingskosten van de instrumenten kan betaald worden.

Koninklijke Harmonie St. Cecilia Beringen vzw image