Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

Vzw SuperNils

( Aantal bevestigde stemmen: 781)

Wat doet de organisatie?

We ondersteunen patiënten (kinderen en volwassenen) met leukemie, door hen jaarlijks een mooie goodiebag te schenken, vol speelgoed, gadgets, tijdschriften, verzorgingsproducten en leuke, bruikbare en nuttige attributen (sporttas, toilettas, ...). We werken hiervoor momenteel samen met UZ Gent, UZ Antwerpen en KLINA Brasschaat. Op deze manier laten we hen even hun pijn en miserie vergeten, we steken als het ware een hart onder de riem. Verder proberen we de patiënten en hun familie/vrienden ook te informeren en te inspireren via een podcast en online community. De podcast wordt gelanceerd medio januari 2022. Bedoeling is om bruikbare, praktische info te geven (ik heb leukemie, wat betekent dat voor mijn relatie, mijn huisdier, mijn voeding, enz.). Ook leerkrachten zullen zo info vinden, om toe te passen in de klas. Verder werken we aan een kunstproject, om kinderen en volwassenen leuke afleiding te bezorgen. Dat doen we o.a. samen met vzw LuKiArt uit Sint-Martens-Latem.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Ik ben founder van de organisatie, samen met mijn echtgenote en oudste zoon. Ik ben tevens voorzitter. Vzw SuperNils werd opgericht, ter nagedachtenis aan onze jongste zoon, Nils, die in 2016 op 24-jarige leeftijd overleed aan leukemie. Nils had veel ideeën om lotgenoten te helpen en te ondersteunen. Via vzw SuperNils proberen we deze ideeën nu vorm te geven. We doen dat samen met een Raad van Bestuur van 10 mensen, waar o.a. professor en topdokter Tessa Kerre deel van uitmaakt. Ik ben bijna dagelijks bezig met de organisatie, de podcast en de community. Maar doe dit met zeer veel plezier!

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

De centen zouden zeer welkom zijn in functie van onze goodiebags voor de patiënten. De aankoop van deze materialen kost immers veel geld (denk aan sporttassen, toilettassen, zwemzakjes, gadgets). Bovendien voorzien we telkens ook een vriendenboekje dat moet gedrukt worden. Verder willen we ook materialen voorzien in de pakketten in functie van het kunstproject (tekenblok, stiften, aquarelpotloden, ...). Elke bijdrage om dit te realiseren is en blijft zeer welkom. Daarom zijn we ook enorm blij dat we de kans krijgen om deze aanvraag bij jullie in te dienen.

Vzw SuperNils image