Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

De Katten-Brigade vzw

( Aantal bevestigde stemmen: 668)

Wat doet de organisatie?

De Katten-Brigade vzw is een permanent tehuis voor dieren met een handicap, aandoening of beperking. Zij worden hier in huiselijke sfeer opgevangen en samen met soortgenootjes kunnen ze hier gewoon zichzelf zijn. Ons Blutsjestehuis richt zich voornamelijk op verlamde katjes na een aanrijding, aanval door een ander dier of geweldpleging door een mens. Maar ook katjes met leucose, ataxie, hartproblemen,... vinden hier hun plekje in ons Blutsjestehuis. Met de nodige liefde, verzorging en medische behandelingen krijgen ook zij het thuisje dat ze zo verdienen.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Als officiƫle titels tellen, dan ben ik ondervoorzitter en penningmeester. Maar in de vzw ben ik ook natvoerserveerder, chauffeur, masseur, speelkameraadje, poetsvrouw, warme schoothouder, knuffelaar, bemiddelaar, krabpaal-fixer, secretaresse, en nog zo veel meer!

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

De meeste van onze Blutsjes zijn incontinent. Daardoor verslijten hun gebruiksvoorwerpen veel sneller dan normaal en verbruiken we ook dagelijks heel wat medisch materiaal. De centjes van het Torfsfonds zouden we dan ook aanwenden om nieuwe krabpalen en ligplekjes aan te schaffen. En ook om een voorraadje te kunnen aanleggen van dagdagelijkse verbruiksmaterialen zoals: luiers, incontinentiedoeken, verzorgingsproducten zoals shampoo en honingzalf, wegwerphandschoenen, natte billendoekjes,...

De Katten-Brigade vzw image