Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

Animals & People Projects vzw

( Aantal bevestigde stemmen: 850)

Wat doet de organisatie?

Onze A&P projects is een organisatie die zich in hoofdzaak wil inzetten voor het verdedigen van de rechten van de dieren, vooral met het oog op mooie projecten die vanuit de mensen zelf komen. (people project) - Ons eerste projectje zijn de Dendermondse zwervertjes - We zijn ook vooral gekend onder deze naam. Met onze zwervertjes houden wij ons vooral bezig met het helpen van zwerfkatten. We helpen zowel de dieren op de straat, maken de wilde katjes steriel in samenwerking met de stad. De te kleine katjes of tamme katten gaan we proberen van de straat te halen en te herplaatsen. Dit kan zowel in onze eigen kattenasiel met opvanggezinnen als in samenwerking met andere organisaties. Deze keuzes hangen af van de noden van de dieren en eventueel plaats in onze eigen "asieltje". We zijn ook fier op het sociale aspect van onze organisatie. Waarbij we vrijwilligers aantrekken die nood hebben aan een zinvolle tijdsbesteding, of deel uitmaken van een tewerkstellingstraject.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Zelf ben in officieel "voorzitster" van de organisatie maar beschouw me gewoon als 1 van de vrijwilligers van het team. Ik sta wel nog steeds elke dag mee in voor de dagelijkse werking en organisatie van de vzw. En doe dat met bijzonder veel passie. Als we er dan een naam moeten op kleven, vind ik het woord mede-oprichtster veel fijner klinken.

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

De Torfs steun zou volledig aangewend worden om onze zware dierenartskosten het hoofd te bieden. Het laatste jaar zijn er bijzonder veel dieren binnengekomen die wat extra gezondheidsproblemen hadden. Dit heeft ons al bijzonder veel kopzorgen gegeven en heeft op dit moment zelfs geleid tot een voorlopige "opnamestop". Een eventueel extra budget is dus zeker welkom om sneller door deze koste te raken. Op deze manier kunnen wij sneller deze opnamestop weer opheffen. Wij kijken er naar uit ons snel weer te kunnen concentreren op het belangrijkste. Dieren van de straat halen en samen met hen op zoek gaan naar een nieuwe thuis.

Animals & People Projects vzw image