Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

VZW Kompas Site Moervaart

( Aantal bevestigde stemmen: 738)

Wat doet de organisatie?

Vzw Kompas site Moervaart, ondersteunt mensen met een beperking bij wonen, werken en vrije tijd. Als vergunde zorgaanbieder geven we graag mee kleur aan je leven.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Ik ben een activiteitenbegeleider bij VZW Kompas (site Moervaart). Wij organiseren zinvolle dagbestedingsactiviteiten voor een 40-tal mensen met een gedrags en/of emotionele stoornis. Ikzelf leg mij vooral toe op het natuuratelier. Dit kan gaan van werken in de moestuin of op onze boerderij tot het beleven van de natuur (boswandelingen, kajaktochten, uitstap naar mooie natuurgebieden). Ik merk dat natuur(beleving) een enorme meerwaarde betekent voor de cliënten waarmee ik werk. Dit kan echt spanning reducerend werken.

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

Doordat de drempel voor sommige van onze cliënten erg hoog ligt (korte taakspanning, draagkracht, teveel prikkels) om bijvoorbeeld naar een bos of natuurgebied te gaan zijn wij onze site aan het omtoveren tot een mini oase van (natuur)rust. Wij proberen als het ware de natuur naar ons te halen. Zo hebben wij een grote moestuin en een zorgboerderij. Een mooie aanvulling zou een vogelkijkhut zijn, een houten chalet met bankjes in en met een raam waardoor je naar buiten kan kijken maar niet omgekeerd. We zouden een afgesloten voederplaats creëren (d.m.v. een takkenmuur) waar de vogels ongestoord kunnen eten/drinken. Van in de hut kunnen we dan de vogels oberveren. Het geld van het Torfs fonds zouden we gebruiken voor de bouw van de chalet en de aankoop van verschillende voedersilo's/drinkfontein voor de vogels. Daarbovenop wordt onze tuin binnenkort ook publiek toegankelijk zodat de mensen in Sint-Kruis-Winkel mee kunnen komen genieten van al deze natuurpracht.

VZW Kompas Site Moervaart image