Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

VRIENDEN VAN JAMBIANI vzw

( Aantal bevestigde stemmen: 1063)

Wat doet de organisatie?

Ontwikkelingshulp in Zuid-Zanzibar (Tanzania). Deelprojecten: 40 scholen in het Zuid-District van Zanzibar (materiële, financiële en logistieke ondersteuning), 4 ziekenhuisjes (materiële ondersteuning), 4 landbouwcoöperatiefjes (materiële en financiële ondersteuning), 2 armoedeorganisaties en 2 jeugdgroeperingen. Verblijf in JAMBIANI gedurende januari en februari, elk jaar. Samenwerkingsverband JAMBIANI SCHOOL en H. Hartinstituut Heverlee gestart in 1998. Feitelijke vereniging VRIENDEN VAN JAMBIANI SCHOOL gestart in 2008. vzw VRIENDEN VAN JAMBIANI gestart in 2015. Erkenning bekomen in 2018.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Ik ben voorzitter en penningmeester van de vzw. Dagelijkse opvolging van het project in België (via mailverkeer met de drie plaatselijke projectverantwoordelijken). Twee maanden per jaar plaatselijk werk in ZUID-ZANZIBAR. Boekhouding. Fundraisingsactiviteiten (o.a. dagelijkse muesliwafelbak en -verkoop). Verzamelen hulpgoederen (kledij, ICT-materiaal, labmateriaal, medisch materiaal, geschenken) en opsturen per luchtpost, elk jaar in september.

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

Prioritair momenteel is de verdere bouw van de CONFERENCE HALL in JAMBIANI SECONDARY SCHOOL; de laatste drie jaar hielden wij ons bezig met de ruwbouw; de volgende jaren volgt de afwerking. Voor deze afwerking werd door de plaatselijke aannemer in september een bestek ingediend ten bedrage van Tsh 75 299 000 (±29 000 euro).

VRIENDEN VAN JAMBIANI vzw image