Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

Football Girls Leuven

( Aantal bevestigde stemmen: 533)

Wat doet de organisatie?

De voetbalclub, exclusief voor meisjes, zorgt dat ALLE meisjes vanaf 6 jaar de mogelijkheid hebben om te voetballen in teamverband. Niemand staat buitenspel. Door drempels te verlagen (sportief, financieel, ...) en diversiteit te promoten geven we zoveel mogelijk meisjes uit de regio Leuven alle kansen om te sporten. We werken met verschillende tarieven. Bij het verlaagde tarief passen we als club zelf een stukje bij. Recent werden we UiTPAS partner (kinderen met kansentarief betalen 20% van het standaardtarief). De club is in september 2020 opgericht. Sinds dit seizoen zijn er 4 ploegjes in competitie gegaan. Nieuwe speelsters krijgen na 5 trainingen een 2de hands trainingsoutfit die door de jeugdspelers van RSC Anderlecht werden gedragen (duurzaam). Begin oktober organiseerden we een eerste 2de hands event waarbij we 'afgedankte' kledij gratis beschikbaar stelden. Met deze actie geven we gebruikte sportkledij een tweede leven in de club.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Ik ben 1 van de 3 oprichters van de club en neem verschillende financiële, logistieke en organisatorische taken ter harte. Samen met de leden van het bestuur zorgen we ook voor leuke interactie-momenten tussen onze speelsters en de meters van onze club, Red Flame Lenie Onzia en Atlete Imana Truyers. Eveneens is het een plezier om met een team van 10 trainers en trainsters wekelijks training te geven.

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

Aankoop van voetbalschoenen, thermische kledij en k-way voor speelsters die thuis zelf onvoldoende financiële draagkracht hebben (en die we geen 2de hands materiaal kunnen aanbieden omdat we onvoldoende in voorraad hebben). Daarnaast zouden we alle speelsters een sportzak van de club willen aanbieden. We zouden deze niet gratis geven, maar vragen een kleine bijdrage op basis van financiële draagkracht. Heel wat speelsters komen met de fiets naar de club, maar niet iedereen beschikt over een compacte rugzak om zich veilig te kunnen verplaatsen en dat willen we veranderen. Tot slot trachten we ook enkele sessies te organiseren waarin buurtwerkers hun ervaringen delen met het bestuur en onze (jonge) trainers om beter met kwetsbare jongeren te kunnen omgaan. We zouden de sprekers een kleine vrijwilligersbijdrage willen geven.