Logo Torfs        DAMES        HEREN        JONGENS        MEISJES        WINKELS

‘T kattenkwaad vzw

( Aantal bevestigde stemmen: 1132)

Wat doet de organisatie?

Wij zijn een niet gesubsidieerd erkend huiselijk asiel die dagelijks instaat voor de opvang van verwaarloosde, gedumpte , zwerfkatten en kittens. De dieren komen in opvang eerst terecht in onze quarantaine waar ze een volledige check-up krijgen van onze dierenarts. Zieke dieren komen terecht in onze ziekenboeg en worden verder verzorgd tot ze klaar zijn voor adoptie. De gezonde dieren worden in huiselijke sfeer gesocialiseerd en volledig in orde gebracht volgens de nieuwe wetgeving. Alle dieren in opvang worden ontwormd / ontvlooid, gesocialiseerd, min. 2 maal gevaccineerd, steriel gemaakt en voorzien van een chip en bijhorende registratie op naam van de adoptant.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Samya Delforce (beheerder ‘t Kattenkwaad vzw) is mijn tante. Ikzelf kom niet rechtstreeks in contact met het vzw, maar ben wel up to date over wat er gebeurt in het vzw en welke noden er heel vaak zijn.

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

De werking van een asiel brengt heel wat kosten met zich mee. Het voorzien van aangepaste infrastructuur zoals quarantaine, ziekenboeg, speelruimtes, binnen- en buitenkennels, enz. De dagelijkse verzorging van de katten en de kittens. De gezonde voeding al dan niet aangepast aan de noden van de katten. Het onderhouden, reinigen, ontsmetten van de verblijven. Aankoop van voeding, de nodige medicatie, speeltjes, krabpalen, verzorgingsmiddelen,enz. Dierenarts kosten voor zieke dieren, kosten voor sterilisatie of castratie, transportkosten enz. Daarom zouden wij graag beroep doen op u medewerking. Met meerdere initiatieven en partnerprogramma’s kunnen ze een deel van deze kosten recupereren. Helaas word toch een enorm groot deel uit eigen zak betaald, maar worden we wel vaak overspoeld met liefde en appriciativiteit van adoptanten en volgers.